Opskrifter

Torsk med tomat og fennikel
Hovedret
4 personer
Det skal du bruge:

1 kg stegetorsk
6-7 jævne tomater (evt.dåse)
½ fennikel
6-8 chalotteløg eller 3-4 alm. løg
1 kvist timian eller ½ bdt. persille
evt. 1 fed hvidløg
1 dl halvtør hvidvin eller vand, eller halvt af hver
salt
peber hvid

25 g smør

Arbejdstid: 20 min
ovntid: 30-35 min. i ovnfast fad

Sådan gør du:
  • Sæt ovnen på 200 grader. Skyl fisken ren for eventuelt blod. Skær den fri for luftblære og skrab den fri for den sorte hinde, begge dele ses ofte i en hel stegetorsk. Klip finnerne af. Tør fisken.
  • Smør et ovnfast fad godt med smør. Anbring fisken midt i fadet.
  • Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske. Skær dem i både. Dåsetomater skal bare dryppe af og deles en gang.
  • Befri fenniklen for eventuelle tørre blade og skær toppen af. Del den fra top til bund, og skær den halve fennikel i strimler. Svits fennikelstrimlerne i lidt smør på panden. Pil løgene, lettest hvis de overhældes med kogende vand først og står lidt. Almindelige løg skal deles i kvarte.
  • Fordel tomater, fennikel og løg omkring torsken. Krydr med timianblade eller persillekviste, evt. presset hvidløg, salt og peber og hæld hvidvinen/vandet ved. Fordel de 25 g smør i klatter øverst.
  • Dæk fadet med låg eller alufolie og sæt fisken i ovnen 30-35 min. Tag fisken ud og lad den hvile mindst 5 min. uden for ovnen. Fisken mørner videre under hviletiden. Server direkte fra fadet.

Tips:
Drys eventuelt med persille, anden krydderurt kan også bruges.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.10 | 07:55

Hej Thorsen fisk,
Hope you‘re doing fine. Are you still open now in mid october? We arrived yesterday night by sailboat and we would love to eat fresh lobster.

...
06.05 | 19:59

Hej Thorsen fisk vil gerne bestille 2 kg friske hummerhaler til mandag 10 maj

...
16.03 | 18:17

hej det skulle vi gerne have såfremt fiskerne fanger nogle

...
16.03 | 18:13

hej søs temlig sikkert mandag til lørdag 10-14 men du kan følge med på hjemmesiden den opdaterer vi løbende med åbningstider

...
Du kan lide denne side