Opskrifter

Jomfruhummersuppe
Forret
4 personer
Det skal du bruge:

Kyllingesuppe:
1 lille kylling (800 g)
lidt salt
1 lille løg
1 lille gulerod

Jomfruhummersuppe:
8-10 jomfruhummere
2 løg
1 fed hvidløg
25 g smør
1 kvist timian
1 kvist esdragon
1 liter kyllingsuppe
salt
peber

Garnering:
150 g broccoli

Arbejdstid: 30 minutter
Kogetid i alt: ca. 1 1/4 time

Sådan gør du:

Kyllingesuppe:
1.  Skær lår og bryst af kyllingen og frys/gem det til en anden ret.    Hug kyllingeskroget i mindre stykker, læg det i en lille gryde, hæld ca. 1 l vand over, tilsæt salt og lad suppen koge op. Skum den, tilsæt de istandgjorte, delte grønsager og lad suppen koge for svag varme under låg 3/4 time. Si den.

Jomfruhummersuppe:
2.  Skyl jomfruhummerne i koldt vand og vrid halerne fra hovederne. Knæk haleskjoldet let ved et tryk mod boredet og pil kødet ud af skallerne. Fjern den mørke streng, det er tarmen. Gem skallerne.

3.  Knus jomfruhummerskallerne med en kødhammer. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.

4.  Lad smørret blive gyldent i en gryde. Kom løg og jomfruhummerskaller i og svits et par minutter. Rør jævnligt i det. Pil og hak hvidløget. Kom hvidløg, timian, basilikum, esdragon og kyllingebouillon i gryden. Lad det koge ved svag varme ca. 20 minutter under låg.

5.  Hæld suppen gennem en sigte og kom den tilbage i gryden. Kom jomfruhummerhalerne i suppen og kog dem småt 2-3 minutter.

Garnering:
6.  Skyl broccolien, del den i små buketter og kog dem med de sidste 2 minutter i suppen. Smag til med salt og peber og server straks.

Tips:
Suppen kan rundes af med 1 dl piskefløde og pyntes med lidt dild. Byd Butterdejssnitter eller små Croûtoner til.
Se Hønsebouillon eller brug evt. en god dåsebouillon, eller frossen bouillon, men fortynd med vand, da bouillonen ikke må overdøve jomfruhummernes sarte smag.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 09:49

Phone Screen Enlarger https://www.rongcp.com/products/12-inch-stereoscopic-phone-screen-enlarger
12 Inch Stereoscopic Phone Screen Enla

...
21.06 | 22:33

Wir hatten wieder 2 schöne Wochen hier auf Læsø mit leckerem frischen Fisch,Kaisergranat und Fischfrikadellen von Thorsen! Bis nächstes Jahr 😍

...
21.06 | 21:52

Kære Ebba. Øv at de ikke levede op til dine ønsker. vi har spist dem til aften og de er som i de sidste 20 år. I vores øjne, ganske go'e, så vi beholder dem

...
21.06 | 14:51

Idag fredag den 21.6.2019 var det meget trist at smage på jeres fiskefrikadeller ,de var simpelthen så kedelige og seje næsten ikke til at skære over, 🤕hilsen

...
Du kan lide denne side