Opskrifter

Kogte hummerhaler
Hovedret
2 personer
Det skal du bruge:


1 kg friske jomfruhummerehaler

Kogelage:
3/4 spsk. groft salt pr. L. vand
1 bundt frisk dild (eller tilsvarende mængde tørret dild)


Tilbehør:
Mayonnaise, Cremefraichedressing m. dild eller Aioli kan anbefales.

Ristet franskbrød



Arbejdstid: Ca.20 minutter



Sådan gør du:

1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand. Bland rigelig lage i en stor gryde og kog den igennem et par minutter.

2. Læg jomfruhummernehalerne i den spilkogende lage. Dæmp varmen, så snart lagen atter koger, og kog jomfruhummerne ved svag varme i 2-3 minutter.
Pil en hummerhale og smag på den. Er den nem at pille og fast i kødet er de færdige.

3. Hæl hele grydens indhold ud i vasken og lad dem afkøle ca. 10 min.

4. Hummerhalerne (med skal) er nu klar til servering.


Jomfruhummer i hvidvin og fløde:
Pil hummerkødet ud af halerne og svits det kort i smør. Tilsæt tør hvidvin og lad det koge nogle minutter uden låg. Tilsæt fløde of lidt basilikum. Smag til med salt og peber og lad det koge yderligere et par minutter. Server straks, gerne med flütes til.
Kolde, kogte jomfruhummere kan fryses.
Holdbarhed: ca. 3 måneder.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

john | Svar 21.06.2016 16.04

flot side
www.in-joy.dk

Susanne Hvid | Svar 01.08.2013 13.50

Hejsa.
Kan jeg koge hummerhalerne dagen før , jeg vil nemlig gerne servere dem som ved den første opskrift dog kolde og med brød og aioli
På forhånd tak Susanne

Lars bang 19.10.2013 16.43

Hej susanne.
Du har sikkert fundet ud af det- men ja det kan du sagtens. Men husk de skal på køl.
Hilsen Lars

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.06 | 19:28

Jeg kigge pa Malopskrifter fra deres lecker fiskfrikadeller.

...
04.06 | 19:14

Nej desværre.

...
04.06 | 12:25

Hej. Er sommerhuset ledig i uge 29?

...
04.04 | 17:11

I dag så jeg på (Bertramjordet Holmlia 1251 Oslo) deres bil med fisk., Jeg er interessert i å kjøpe fisk også. Kan jeg finne ut hvilke fisker og priser dere har

...
Du kan lide denne side