Opskrifter

Kogte hummerhaler
Hovedret
2 personer
Det skal du bruge:


1 kg friske jomfruhummerehaler

Kogelage:
3/4 spsk. groft salt pr. L. vand
1 bundt frisk dild (eller tilsvarende mængde tørret dild)


Tilbehør:
Mayonnaise, Cremefraichedressing m. dild eller Aioli kan anbefales.

Ristet franskbrød



Arbejdstid: Ca.20 minutter



Sådan gør du:

1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand. Bland rigelig lage i en stor gryde og kog den igennem et par minutter.

2. Læg jomfruhummernehalerne i den spilkogende lage. Når vandet spilkoger igen, så lad det koge ca 30 sekunder, pil en hummerhale og smag på den. Er den nem at pille og fast i kødet er de færdige.

3. Hæl hele grydens indhold ud i vasken og lad dem afkøle ca. 10 min.

4. Hummerhalerne (med skal) er nu klar til servering.


Jomfruhummer i hvidvin og fløde:
Pil hummerkødet ud af halerne og svits det kort i smør. Tilsæt tør hvidvin og lad det koge nogle minutter uden låg. Tilsæt fløde of lidt basilikum. Smag til med salt og peber og lad det koge yderligere et par minutter. Server straks, gerne med flütes til.
Kolde, kogte jomfruhummere kan fryses.
Holdbarhed: ca. 3 måneder.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Kristoffer Bagge | Svar 25.07.2019 21.08

Hejsa! Den anden dag at grille jumfruhummer. Dog var nogle af demente bløde og andre var dejlig faste. Skyldes dette at de har fået for meget varme?

Thorsenfisk 26.07.2019 09.10

Hej Kristoffer
Det er fordi at hummerne skifter skal her om sommeren så du har sikkert grillet dem perfekt men det er desværre sådan hummerne er på denne årstid

Lone | Svar 18.04.2019 13.53

Blev super god forret gen ruges lond

preben rasmussen | Svar 23.08.2018 08.27

hvad er laden hvad består den af

Janni 23.08.2018 08.34

Jeg ved ikke hverken hvor eller hvad LADEN er? Men LAGEN består af vand salt (ca 3%) og dild

john | Svar 21.06.2016 16.04

flot side
www.in-joy.dk

Susanne Hvid | Svar 01.08.2013 13.50

Hejsa.
Kan jeg koge hummerhalerne dagen før , jeg vil nemlig gerne servere dem som ved den første opskrift dog kolde og med brød og aioli
På forhånd tak Susanne

Lars bang 19.10.2013 16.43

Hej susanne.
Du har sikkert fundet ud af det- men ja det kan du sagtens. Men husk de skal på køl.
Hilsen Lars

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.09 | 11:44

Thorsens Fisch ist der beste. Frikadellen die besten des Landes und Deutschlands. Herzlichen Dank

...
21.08 | 20:28

Kl 16 som det står under lørdag 😄

...
21.08 | 19:54

Hej
Hur dags stänger ni på lördag 24 Augusti?
15 eller 16
Tack

...
19.08 | 19:51

Hejsa.
Vi har formentlig åbent mandag til lørdag 10-14 eller 10-15, men vi skal nok opdaterer åbningstiderne her på siden når vi ændre dem ☺️

...
Du kan lide denne side