Opskrifter

Rødspætter, fyldte
Hovedret
4 personer
Det skal du bruge:


4 store førspætter (á ca. 400 g)

Fyld:
2 chalotteløg eller 1 lille almindeligt løg
250 g torskefilet
½ tsk salt
hvid peber
1 lille æggehvide
ca. 1 dl fløde
3 spsk. hakket kørvel

Endvidere:
3 spsk rasp
35 g smør

Arbejdstid: 20 minutter
Ovntid: ca. ½ time
Ovnfast(e) fad(e)

Sådan gør du:


1. Bed fiskehandleren flå rødspætterne, eller gør det selv. Tør fisken godt. Læg et snit langs rygraden på den mørke side. Brug en skarp kniv og løsn fileterne så tæt på skroget som muligt, næste ud til sidebenene. Sæt ovnen på 225 grader.

Fyld:
2. Pil løgene. Hak dem eller riv dem fint. Gå torskekødet efter for småben. Blend det sammen med salt, peber og æggehvide. Eller kør fiskekødet gennem kødmaskinen og rør det med æggehvide og krydderier.

3. Kom torskefarsen i en skål og rør den lind, men ikke for løs, med fløden. Vend den hakkede kørvel i.

4. Fyld farsen i rødspættelommerne. Smør et eller to ovnfaste fade med smør, og anbring de fyldte fisk heri. De må ikke ligge over hinanden. Drys med rasp og fordel smørklatter over.

5. Sæt fadene midt i ovnen, til overfladen er gylden og fisken fast. Dryp smørret over fisken et par gange under stegningen. Server straks og gerne i fadet.

Tips
Sej, kuller eller laks kan erstatte torskefileten.

Gratinering:
Drys fisken med et par spsk reven ost blandet med raspen. Server fisken med pillekartofler og kørveldrys og/eller fx tomatsalat eller forårsløg, kogte.
Fyldet kan lægges imellem 2 rødspættefileter og steges som ovenfor eller vendes i rasp og steges på panden ca. 10 min. på hver side.




Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jan Ek | Svar 10.08.2016 11.31

Hej! En trevlig sida med många goda recept bra tips! Med vänlig hälsning, Janne o Britt-Marie

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 09:49

Phone Screen Enlarger https://www.rongcp.com/products/12-inch-stereoscopic-phone-screen-enlarger
12 Inch Stereoscopic Phone Screen Enla

...
21.06 | 22:33

Wir hatten wieder 2 schöne Wochen hier auf Læsø mit leckerem frischen Fisch,Kaisergranat und Fischfrikadellen von Thorsen! Bis nächstes Jahr 😍

...
21.06 | 21:52

Kære Ebba. Øv at de ikke levede op til dine ønsker. vi har spist dem til aften og de er som i de sidste 20 år. I vores øjne, ganske go'e, så vi beholder dem

...
21.06 | 14:51

Idag fredag den 21.6.2019 var det meget trist at smage på jeres fiskefrikadeller ,de var simpelthen så kedelige og seje næsten ikke til at skære over, 🤕hilsen

...
Du kan lide denne side