Fiskearter

KNURHANE En familie af ulkefisk. Lever i saltvand. Der findes ca. 100 arter af denne fisk. I DK er det den grå og den røde man oftest ser.

SKÆRISING. En almindelig fladfisk fra flyndefamilien. Den lever i slatvand på blød bund fra 50 til 1000 m. dybde

HORNFISK. Færdes tæt på overfladen. Har et trækmønster som minder om makrelen's. Findes i alle danske farevande (sæsonfisk-forår).

STENBIDERE er små ulkefisk i stenbiderfamilien Cyclopteridae. De findes i Ishavet, Atlanterhavet, og nordlige del af Stillehavet. Det største antal arter findes i nordlige del af Stillehavet.

HAVKATTEN lever i atlanterhavet, ved Grønland, ved den nordøstlige kyst af Nordamerika og i de Danske farvende indtil den vestlige Østersø. Den går ned til cirka 400 meters dybde. Havkatten kan bedst lide en hård bund. Havkatten spiser muslinger, krabber og snegle. De fleste af disse dyr er omgivet af en kraftig skal eller et hudskelet. Havkattens mund er fyldt med mange kraftige tænder, så den er i stand til at knuse meget tykke skaller. Den svømmer ved hjælp af sine kraftige finner.

SLETHVAREN er venstrevendt som en pighvar, men er mere slank. Slethvarren lever af krebsdyr, fisk og blæksprutter, og kan blive op til 7 kg. Slethvarren lever normalt på sandet bund i dybder ned til 50 meter.

SØTUNGEN er en fladfisk. Fisken fortrækker lavt vand med sand eller mudder der tildækker bunden. Den findes især i det østlige atlanterhavet, fra det sydlige Norge til Senegal, og helt til middelhavet. Om vinteren søger fisken til varmere vande i den sydlige del af nordsøen. Søtungen kan blive op til 70 cm lang, og 25 år gammel.

Her kan du se billeder og (med et klik på billedet) en kort beskrivelse af de forskellige fiskearter du kan finde i vores butik.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

P. Maronde | Svar 28.10.2016 13.03

Hej Christian, mage smuk side!

Grüsse aus Deutschland
Uschi + Peter Maronde (Petermännchen!).

Ha det god og venlige hilsen

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 13:09

Hej
Hvad tager i for jomfruhummer?

...
09.09 | 11:53

Hej Hvordan er åbningstiderne i uge 42 2020?

...
31.08 | 09:44

Hej Christian,
vermisse Laesoe sehr und deinen Laden mit den leckeren Meeresfrüchten!
Gruß
Petermännchen

...
10.08 | 10:40

Uden tvivl landets bedste fiskefrikadeller - formentlig Verdens bedste 😊😊😊Sprøde med masser af fisk - tydeligvis lavet med stor kærlighed - tak år efter år

...
Du kan lide denne side